Handbediende poorten

Als u een nieuwe poort gaat plaatsen, kunt u kiezen tussen een handbediende poort of een geautomatiseerde bediening van de poort. De Poortexpert legt u graag uit wat de mogelijkheden zijn van de handbedingen van uw poort.

RVS insteekslot

Het RVS insteekslot heeft een zware uitvoering met een standaard RVS schild en deurkruk. Het slot is geschikt voor een europrofielcilinder. De nachtschoot is voorzien van een haak, zodat het onmogelijk is de poort open te breken.

Een rvs insteekslot voor uw poort - De Poortexpert

Profielcilinder euro dubbel

Afhankelijk van de situatie adviseren wij om het slot te voorzien van een cilinder die gelijksluitend is met de woning of een losse cilinder enkel voor de bediening van de poort. Optioneel kunnen meerdere poorten met een gelijksluitende cilinder worden uitgevoerd. Bij een cilinder worden 3 sleutels geleverd.

Magneetslot

Door het toepassen van een magneetslot voegt u een extra functie aan uw handbediende poort toe. U kunt de poort vanuit uw huis vergrendelen en ontgrendelen. Het voordeel van een magneetslot is dat als deze is ontgrendeld, de looppoort als een normale poort functioneert. De werking van de magneet wordt elektrisch gevoed waardoor deze bij stroomuitval ontgrendelt.

Magneetslot voor op uw poort - De Poortexpert

Elektrische slotvanger

Met een elektrische slotvanger is uw poort altijd veilig vergrendeld. Om iemand toegang te verlenen, moet u met een druk op de knop de poort ontgrendelen. De knop stuurt een puls naar de poort waardoor deze ontgrendeld wordt. Een elektrische slotvanger geeft u daardoor optimale toegangscontrole wie uw terrein betreedt.

Naast de toegangscontrole is de poort ook te openen met de sleutel. Aan de wegzijde wordt de poort altijd uitgevoerd met een deurknop. Ook aan de woningzijde leveren we een deurknop, tenzij het een gesloten model is met een hoogte van minimaal 1800mm. In dat geval plaatsen we aan de woningzijde een deurkruk.

Elektrische slotvanger, handbediening elektrische poort - De poortexpert

Kindveilige greep

Het unieke systeem zorgt er voor dat kinderen of huisdieren uw poort niet kunnen openen. Door de knop ingedrukt te houden kunt u de poort openen.

Kindveilige greep - deurkruk voor uw poort - Poortexpert

Schuifgrendel

Met behulp van de verzinkt stalen schuifgrendel is de poort vanaf de binnenzijde af te sluiten. Optioneel kunt u nog een hangslot gebruiken. Het voordeel van een schuifslot is dat er aan de buitenzijde geen slot wordt geplaatst. Dit houdt het aanzicht van de poort intact.

Poort schuifgrendel - handbediening - Poortexpert

Grondgrendel

De grondgrendel heeft een extra dikke grondpen. De grendel maakt gebruik van een zogenaamde sluitvolgorderegeling. Dit houdt in dat om het standdeel te openen het poortdeel met het insteekslot geopend moet zijn. Wanneer de poort op slot is ,kan de grondgrendel dus niet ontgrendeld worden. Dit zorgt voor extra veiligheid voor u. Een grondgrendel wordt altijd gecombineerd met een verstelbare middenaanslag en uitneembare vergrendelbak.

Grondgrendel voor uw handbediende poort - de poortexpert

Poortvastzetter

Een poortvastzetter zorgt voor extra gemak. De vastzetter is te gebruiken door de poort te openen en in de haak te klikken. Vervolgens kunt u deze weer ontgrendelen met uw voet. De poortvastzetter is vervaardigd uit aluminium.

Een poortvastzetter voor uw poort - Poortexpert

Windhaak

Wilt u het dichtwaaien van de poort voorkomen? Kies er dan voor om een windhaak te plaatsen. Deze haak zorgt er voor dat de poort, indien gewenst, altijd open blijft staan. de windhaak wordt standaard geleverd met een grijze deurstop van 70mm. Het voordeel van een windhaak ten opzichte van een poortvanger is dat deze niet automatisch vergrendeld.

Windhaak tegen het dicht en openwaaien van uw poort - De Poortexpert

Poortdranger

Een poortdranger zorgt ervoor dat de poort automatisch sluit. De poortdrangers die wij leveren zijn hydraulisch. Ze werken temperatuuronafhankelijk. De sluitsnelheid en kracht zijn ook regelbaar. De toepassingsmogelijkheden worden per situatie bekeken in verband met de afstand tot voorzijde pilaar.

Poortdranger op een handbediende poort - De Poortexpert