Opties op uw poort

Er zijn oneindig veel technieken om het gebruik van uw poort nóg prettiger te maken. Zo kunt u handige zenders gebruiken om de poort te openen of kunt u zelfs een vingerafdruk implementeren. De Poort Expert legt u graag alle technische opties uit, zodat u uw poort compleet kunt maken.

Handzenders

De handzenders van het Italiaanse merk Nice zijn voorzien van een mooi, slank en strak design. Ze zijn klein, waardoor u ze makkelijk aan uw sleutelbos hangt. Ook zijn ze ideaal om in een auto neer te leggen. De poort is dan handig vanuit de auto te bedienen. Een handzender is dan ook de snelste manier om een poort te openen. Bij een beperkt aantal gebruikers (tot ca. 8 personen) is het ook de goedkoopste oplossing. De handzenders zijn erg stevig van opbouw en in verschillende maten te verkrijgen. Ze zijn verkrijgbaar met twee, vier, of negen knoppen. Aan deze knoppen kunnen verschillende functies en poorten of garages worden gekoppeld.

Handzender voor poort bediening - De Poortexpert

Wandzenders

Een wandzender is eigenlijk een handzender die aan de muur is bevestigd. Wanneer een bezoeker aan de poort komt, kunt u de poort openen door het gebruik van knoppen op de wandzender. Hetzelfde geldt voor het verlaten van het terrein: u drukt een knop in op het paneel en de poort opent. De wandzenders dienen binnenshuis en binnen bereik van de poort geplaatst te worden. Er kunnen meerdere poorten via een enkele wandzender worden bediend. Het is een zeer makkelijke vorm van bediening op afstand.

Wandzender bediening elektrische poort - De poortexpert

GSM Module

Deze bediening maakt het mogelijk dat u via uw telefoonnummer naar het nummer van de poort kan bellen. Deze opent dan automatisch. Gemak dient de mens. Kies voor extra gebruiksgemak voor een snelkoppeling op de homepage van uw telefoon. Een voordeel hiervan is dat er geen nieuwe kosten zijn voor een extra gebruiker. Er wordt immers gebruik gemaakt van een mobiele telefoon en geen handzender. Per persoon kunnen de toegangsrechten worden bepaald. Er kan ook gebruik worden gemaakt van tijdsbereik: per persoon kan bepaald worden wanneer deze de poort kan openen. Het beheren van gebruikers kan eenvoudig via een webportaal.

GSM Module - Elektrische bedieningsopties - De Poortexpert

Draadloos codepaneel

Het draadloze codepaneel is vrij te plaatsen, waardoor het mogelijk is het paneel van de poort af te plaatsen. Het paneel bevat drie functietoetsen. Per toets kan een functie worden toegewezen. Per functie kan één code worden bepaald. Enkele voorbeelden van de opties: poort helemaal openen, poort half openen of garagedeur openen. Door de gebruiksvriendelijke beheermodule is het heel eenvoudig om de code te wijzigen. Een nadeel van het codepaneel is dat de code door te vertellen is. Ook moet de batterij eens per anderhalf jaar worden vervangen.

Draadloos codepaneel voor uw elektrische poort - De Poortexpert

Bedraad codepaneel

Het uitgebreide codepaneel met bedrading heeft twee functies die zeer gemakkelijk te bepalen zijn. Enkele voorbeelden van deze functies zijn het openen van de poort of het ontgrendelen van de looppoort. Doordat het paneel gebruik maakt van bedrading is deze niet overal vrij te plaatsen.

Het verschil met een draadloos codepaneel is dat er bij de uitgebreide variant van dit codepaneel 40 codes (en dus 40 personen) per functie in te stellen zijn op locatieniveau. Er kan per individu gekozen worden of ze een of twee functies kunnen bedienen. Dit houdt in dat men per individu kan bepalen welke poorten te openen zijn. Wanneer besloten wordt dat een persoon een poort niet meer moet kunnen openen, kan de op zichzelf staande code eenvoudig worden gewist.

Elektrische poortbediening - Bedraad codepaneel - De Poortexpert

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner verleent toegang tot het terrein door middel van het scannen van een aan het systeem gekoppelde vingerafdruk. De vingerafdrukken van de personen die de poort mogen bedienen, zijn vooraf in te stellen. Er kunnen tot 50 vingerafdrukken worden gekoppeld aan het systeem. Een groot voordeel van deze methode is dat u geen handzender hoeft mee te nemen en geen code hoeft te onthouden. Daarnaast kan er geen code worden doorverteld, wat de bediening zeer veilig maakt. De communicatie tussen de vingerafdrukscanner en de besturing verloopt via een bussysteem. Dat betekent dat wanneer de scanner beschadigd wordt door vandalen of andere invloeden, het niet mogelijk is om de poort te openen.

Elektrische poort bediening - vingerafdrukscanner - De Poortexpert

Detectielus

Wanneer u het terrein wil verlaten, opent de poort automatisch door de detectielus. De detectielus detecteert namelijk voertuigen door een spanningsveld te creëren dat reageert op metaal. De poort opent bij iedere auto. Een groot voordeel hiervan is dat alle bezoekers het terrein na bezoek gewoon kunnen verlaten: er is geen bediening nodig. De detectielus reageert op metaal. Hierdoor kunnen kinderen en dieren het terrein niet zomaar verlaten. Het is eventueel mogelijk om het automatisch openen uit te schakelen door deze te koppelen aan het alarm of een tijdschakeling.

Detectielus - poort bediening - elektrische poort van de Poortexpert

Automatisch sluiten

Als u kiest voor een automatisch sluiting is de sluitingstijd vooraf in te stellen. De poort sluit automatisch na het verstrijken van het aantal ingestelde seconden. Daarnaast is het mogelijk de poort direct na doorrijden te laten sluiten. De fotocellen maken gebruik van veiligheidsdetectie waardoor het niet mogelijk is dat de poort en objecten elkaar raken. Ook zorgt het automatisch sluiten voor eigen gemoedsrust, want de poort sluit direct na het voertuig. Hierdoor is insluipgevaar nihil.

Stel je elektrische poort in met automatisch sluiten - De Poortexpert

Losse ontvangers

De losse ontvangers maken het mogelijk om met een enkele zender meerdere apparaten te bedienen. Door op de poort en bijvoorbeeld garagedeur een ontvanger toe te passen, kan er één zender gebruikt worden om beiden te bedienen. U kunt als zender kiezen voor een handzender, codepaneel of wandzender.

Bedien meerdere apparaten met de losse ontvangers - De Poortexpert

Krachtbeveiliging

De aandrijving van de poort gaat aan de hand van een bepaalde kracht. Bij alle motoren die wij leveren wordt de kracht continue gemeten. Wanneer teveel kracht nodig is om de poort in beweging te houden door bijvoorbeeld een obstakel, stopt de aandrijving. Bij plaatsing wordt per situatie de kracht ingesteld wanneer de poort stopt. Deze vorm van beveiliging elimineert knelgevaar. Hierdoor is de poort extra veilig voor kinderen. Het systeem voorkomt beknelling wanneer de fotocel een bepaald object niet heeft gedetecteerd.

Krachtbeveiliging voor uw poort - De Poortexpert

Sluitlijst

Een schuifpoort wordt naast krachtbeveiliging extra beveiligd door een rubberen sluitlijst. Als bij het sluiten van de poort het rubber ingedrukt wordt stopt de poort en gaat deze een terug. Dit is een extra maatregel om knelgevaar volledig uit te sluiten.

Beveiligingslijsten - De Poortexpert

Infraroodbeveiliging

Infraroodbeveiliging detecteert met een infraroodstraal of er obstakels zich binnen het bereik van de poort bevinden. De poort stopt automatisch wanneer er iets wordt gedetecteerd. Deze vorm van beveiliging wordt, afhankelijk van de situatie, op verschillende manieren geplaatst. Het is ook mogelijk om een inbouw, opbouw of fotocel op paal te plaatsen. Het voordeel van een inbouwfotocel is dat het mooier weggewerkt

is en vandalismebestendig is.

Fotocellen inbouw

Bij fotocellen die zijn ingebouwd op een pilaar, opent de poort tijdens het sluiten wanneer er een object wordt gedetecteerd. Hierdoor wordt beknelling voorkomen. De infraroodstraal wordt dan onderbroken waarop vervolgens een signaal om te stoppen en openen wordt doorgegeven.

Fotocellen opbouw

Bij fotocellen die zijn geplaatst op een pilaar opent de poort tijdens het sluiten wanneer er een object wordt gedetecteerd. Hierdoor wordt beknelling voorkomen voor uw veiligheid. De infraroodstraal wordt dan onderbroken waarop vervolgens een signaal om te stoppen wordt doorgegeven.

Fotocellen op paal

Als de fotocellen op een paal worden geplaatst bevinden ze zich aan het uiteinde van de opengaande slag. De fotocellen reageren bij het openen en het sluiten van de poort. Deze vorm van beveiliging zorgt ervoor dat er nooit een obstakel geraakt kan worden.

Infraroodbeveiliging de Poortexpert