De houtsoort is zeer bepalend voor de uitstraling van een houten poort. Iedere soort hout heeft eigen kenmerken, bewerkingsmogelijkheden en een duurzaamheidsklasse. Bij De Poortexpert heeft u de keuze uit de volgende typen houtsoorten: Afrikaans Padoek, Afrormosia en Mahonie Sapeli. Iedere houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen. Bekijk de verschillende houtsoorten en kies welk type hout bij uw wensen past.

Afrikaans Padoek

Padoek is een zeer stabiele houtsoort die niet werkt en nauwelijks vervormt. Het Padoek van De Poortexpert voldoet aan duurzaamheidsklasse 1. Het is een zeer harde houtsoort, maar is goed te verlijmen. Het hout kenmerkt zich door prachtige tekeningen en zichtbare nerven. Na verwerking is het hout rood, maar vergrijst snel zodat het hout een chique donkerbruine uitstraling krijgt. Optioneel kunt u de poort oliën om vergrijzing tegen te gaan.

  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Chique donkerbruin grijze uitstraling
  • Prachtige tekening van het hout

Afrormosia

Afrormosia als houtsoort voor uw poort | De Poort Expert

Afrormosia is een houtsoort met een prachtige nerfstructuur. Het Afrormosia van De Poortexpert voldoet aan duurzaamheidsklasse 1. Het hout is geelachtig bruin tot donkerbruin. Het is een strak egaal hout met een fijne tekening. Afrormosia laat zich fraai afwerken en het hout is bestand tegen zuren. Er is dus een geringe werking van het hout.

  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Luxueuze geelachtig bruine uitstraling
  • Strak egaal hout met een fijne tekening

Mahonie Sapeli

Houtsoorten voor een hardhouten poort, mahoni sapeli De Poort Expert

Dit type hout kent een zeer geringe werking van het hout. Het rozerode kernhout van Mahonie Sapeli kan verkleuren tot diep roodbruin en is zeer gelijk van kleur. De streeptekening van donkere en lichte banden is kenmerkend voor deze houtsoort. De houtsoort Mahonie Sapeli kan in iedere gewenste kleur gegrond worden. Het hout met een duurzaamheidsklasse 2 wordt extra goed beschermt door de lak.

  • In gewenste kleur verkrijgbaar
  • In gewenste kleur verkrijgbaar
  • Houtsoort wordt veel toegepast in kozijnenindustrie
Een hardhouten poort van Europees Eiken. De Poort Expert

Europees Eiken houten poort

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De Poortexpert helpt u met keuzes maken

Weet u voor welke houtsoort u kiest?  De Poortexpert ondersteunt u ook met het kiezen van het model poort en of het een draaipoort of schuifpoort wordt. Als u goed weet wat voor soort houten poort u wilt, bereken dan zelf de prijs van uw poort.