Palen of pilaren voor uw poort

De palen of pilaren van uw poorten bepalen de uitstraling van uw poort. U kunt zelf een keuze maken wat voor soort palen of pilaren u bij de poort wilt. Maak ook een keuze voor een bijpassende pilaarafdekkers. Wordt het een natuurstenen of houten pilaarafdekker? Kiest u voor pilaren en of voor opties zoals een brievenbus of pakketbus? Dan kunt u deze niet standaard meenemen als u de kosten van uw poort berekent. Daarvoor dient u een vrijblijvende offerte aanvraag in te vullen.

Massief houten palen

Palen vervaardigd uit massief hout hebben een natuurlijke uitstraling. Meestal worden houten palen gecombineerd met houten poorten zodat het één houten geheel is. De houten palen zijn ook gegrond verkrijgbaar. Aan de bovenzijde zijn de palen voorzien van een subtiele diamantkop om te voorkomen dat er water op blijft staan. Ze kunnen zowel op een prefab fundatie, als in snelbeton worden geplaatst.

Standaardafmetingen massief houten palen:

140 x 140mm

190 x 190mm

Kenmerken

 • Natuurlijke uitstraling
 • Ideaal bij beperkte ruimte
 • Te combineren met hout
 • Leverbaar met prefab fundatie of snelbeton
 • Voorzien van diamantkop afwerking
Houten poort palen - De Poortexpert

Houten pilaren

Houten pilaren hebben een imposant uiterlijk en zijn zeer sfeervol. Houten pilaren bij een houten poort geven het échte wauw-effect. De pilaren hebben een stalen basis en worden bekleed met hout. Deze pilaren zijn chique af te werken met een pilaarafdekker in natuursteen, zink, hout of gecoat aluminium.

Standaardafmetingen houten pilaren:

245 x 245mm

390 x 390mm

525 x 525mm

660 x 660mm

800 x 390mm

800 x 800mm

Kenmerken

 • Stalen basis met houten afwerking
 • Optioneel brievenbus of pakketbus (via offerte aanvraag)
 • Zeer geringe werking van het hout
 • Te combineren met pilaarafdekkers van zink, hout, natuursteen of gecoat aluminium
Houten poort pilaren - De Poortexpert

Gemetselde pilaren

De prefab gemetselde pilaren hebben een thermisch verzinkte stalen basis. De steenstrips worden vervolgens op deze basis verlijmd. Een voordeel van deze manier van werken is dat de pilaren onder de ideale omstandigheden worden samengesteld en gevoegd. Hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd. Daarnaast is het gewicht van de pilaren ca. 25% van het gewicht van een gemetselde pilaar, waardoor verzakken wordt voorkomen. Doordat de krachten worden opgevangen door het stalen frame zijn scheuren in het metselwerk niet mogelijk.

Standaardafmetingen gemetselde pilaren:

430 x 430mm

540 x 540mm

650 x 650mm

760 x 760mm

Kenmerken

 • Thermisch verzinkte stalen basis
 • Lichtgewicht
 • Metselwerk scheurt niet
 • Ruimte om opties later toe te passen
Gemetselde poort pilaren - De Poortexpert

Aluminium kokers & pilaren

Kokers en pilaren vervaardigd uit aluminium hebben een moderne en strakke uitstraling. De bovenzijde wordt vlak dichtgelast of voorzien van een pilaarafdekker. Er wordt standaard gebruik gemaakt van een structuur coating. Dit zorgt ervoor dat het aluminium een chique en matte look krijgt. U kunt de aluminium kokers en pilaren in een andere kleur, als de poort verkrijgen. Het gebruik van aluminium kokers of pilaren is mogelijk op een prefab fundering, bestaande fundering en snelbeton.

Standaardafmeting aluminium kokers & pilaren:
150 x 150mm

200 x 200mm

300 x 300mm

400 x 400mm

500 x 500mm

400 x 200mm

Kenmerken

 • Moderne uitstraling
 • Structuurcoating in nader te bapelen kleur
 • Te plaatsen in snelbeton of als prefab- en bestaande fundering
Aluminium kokers en pilaren voor uw poort - De Poortexpert

Cortenstalen palen & pilaren

Cortenstaal heeft een mooie bruinoranje kleur wat kenmerkend is voor het materiaal. Het is roestdicht zodat het niet afgeeft. Er is dus geen sprake van roestwater. Door het gebruik van Cortenstaal krijgen de poort een uniek, strak maar toch natuurlijk uiterlijk. De bovenzijden van de palen en pilaren worden vlak dichtgelast of voorzien van een afdekker strak om de pilaar.

Standaardafmeting Cortenstalen palen & pilaren:
100 x 100mm

150 x 150mm

200 x 200mm

300 x 300mm

400 x 400mm

500 x 500mm

600 x 600mm

800 x 400mm

800 x 800mm

1500 x 500mm

Kenmerken

 • Strakke natuurlijke uitstraling
 • Mooi te combineren met hout
 • Plaatsing in snelbeton, prefab- of bestaande fundering
Cortenstaal pilaren voor uw poort - De poortexpert

Gestucte pilaren

De stuc-look coating geeft stalen palen en pilaren een stucwerk-uitstraling. Eén van de voordelen van deze techniek is dat er geen sprake is van optrekkend vocht. Daarnaast is de coating UV-bestending, zodat u geen onderhoud heeft. De coating is te reinigen met een hogedrukspuit waardoor vuil makkelijk te verwijderen is. Door het gestucte uiterlijk sluiten de pilaren mooi aan bij een gestucte gevel of geschilderd metselwerk. De coating kan in iedere gewenste kleur worden aangebracht.

Standaardafmeting gestucte pilaren:

400 x 400mm

500 x 500mm

600 x 600mm

800 x 400mm

800 x 800mm

Kenmerken

 • Unieke stuc-look
 • Géén optrekkend vocht
 • UV-bestendig
 • Te reinigen met hogedrukspuit
Afrormosia poortdeel met gestucte pilaren - De Poortexpert

Pilaarafdekkers

Pilaarafdekkers zijn verkrijgbaar in natuursteen, Cortenstaal of massief hout. De Poortexpert legt u graag uit wat de verschillen zijn.

Pilaarafdekkers van natuursteen - De Poortexpert

Natuurstenen pilaarafdekkers

De natuurstenen pilaarafdekkers zijn uit Belgisch hardsteen vervaardigd. U kunt kiezen voor verschillende afwerkingen: geschuurd, gezoet of geschuurd en rondom gefrijnd. Ze worden standaard in 30mm en 50mm dik uitgevoerd. De afdekkers van 30mm steken 30mm rondom over, die van 50mm steken 50mm rondom over. De onderzijde is voorzien van een waterhol, die streepvorming door regenwater voorkomt. Deze optie kunt u in een vrijblijvende offerte kiezen.

Pilaarafdekkers van cortenstaal - De Poortexpert

Cortenstalen pilaarafdekkers

De Cortenstalen pilaarafdekkers worden uitgevoerd met een randdikte van 50mm. Bij Cortenstalen pilaren kunt u kiezen om de pilaarafdekker strak over de pilaar te laten vallen waardoor deze minimaal zichtbaar is. Een Cortenstalen pilaarafdekker geeft een mooie uitstraling bij een afwijkende materiaalsoort als pilaar. Deze optie kunt u in een vrijblijvende offerte kiezen.

Houten pilaarafdekkers

De houten pilaarafdekkers worden op maat in de gewenste houtsoort en dikte geproduceerd. De houten pilaarafdekkers kunnen bij het invullen van een offerte aanvraag worden gekozen.