Het unieke scharniersysteem van De Poortexpert

Kent u de voordelen van de unieke scharnieren van De Poortexpert? Scharnieren kunnen een doorn in het oog zijn bij een poort. Maar hier hebben we een oplossing voor. Dankzij dit zelfontworpen systeem gaat uw poort niet afhangen en zijn er géén scharnieren in het zicht. De Poortexpert is op zoek gegaan naar de meest ideale manier om poorten op te hangen. Toen bleek dat de perfecte manier niet bestond, zijn wij het zelf gaan ontwikkelen.

Zo werken de scharnieren voor uw poort

Om te voorkomen dat de poort gaat afhangen wordt het scharnierpunt in de poort gelegd en wordt de onderzijde van de poort op het scharnier met kegellager geplaatst. Het gewicht van de poort komt hierdoor op het onderscharnier te staan waardoor het bovenscharnier wordt ontlast. Dit zorgt er ook voor dat de poort soepel blijft bewegen.

De poortdelen zijn in gesloten stand niet te demonteren. De poort wordt dus als het ware gedragen en de bovenscharnier wordt altijd geïntegreerd in de poort. Dit scharnier ziet u dan ook niet vanaf de voorzijde en slechts minimaal vanaf de achterzijde. Hengen en duimen? Die zijn bij De Poortexpert verleden tijd.

De voordelen

  • Uw poort gaat niet afhangen
  • Scharnieren verborgen van het aanzicht van de poort
  • De poort beweegt altijd soepel
  • Extra veiligheid

Onderscharnier

onderscharnier de poort expert

Bovenscharnier

Bovenscharnier voor opritpoorten en toegangspoorten.